Suroviny:
- 1 kg vepřové krkovice
- 4 cibule
- rozmarýn
- hořčice se zeleným pepřem
- italské rajčatové pyré
- bílý pepř, sůl
- bobkový list
- kapari
- cukr
- mrkev
- plochá petržel
- bílé víno
- pečené brambory
- kapie
Do hrnce na olivový olej dáme cibuli, maso na kostky, sůl, bobkový list, bílý pepř, mrkev a petržel, čerstvý rozmarýn, zarestujeme. Přidáme plochou petržel, kapari, lžičku rajčatového pyré, lžičku hořčice, kapii a podlijeme vínem a podusíme. Přendáme do keramické mísy, přidáme rozmarýn, pečené brambory ve slupce a pečeme ještě asi hodinu v troubě na 125-130°C.
Zdroj: VEPŘOVÁ KRKOVIČKA NA ROZMARÝNU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář