reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová krkovička s bramborem

Ingredience

  • vepřová krkovice bez kosti 5 plátků
  • malé brambory 1 kg

na švestkovou omáčku:

  • švestková povidla 230 g
  • hladká mouka 100 g
  • olej 20 ml
  • koření na krkovici 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Naklepané plátky krkovice osolíme, opepříme a okořeníme, vložíme do pekáče, podlijeme asi dvěma deci vody a dáme péct na 180–200 °C. Pak zmírníme teplotu a dopékáme asi tři hodiny. Krkovici hlídáme, aby se nám nepřipalovala, popřípadě podléváme vodou.

2. Mezitím si oškrábeme brambory a necháme je kvůli vzhledu vařit vcelku, dokud nezměknou. Stačí asi 25 minut před servírováním.

3. Na švestkovou omáčku si nejprve z oleje a mouky uděláme jíšku, aby byla krásně zlatá. Postupně přimícháme 500 ml studené vody a přidáme povidla. Osolíme, mícháme, aby se nám neudělaly žmolky, a omáčka byla krásně hladká. Necháme provařit a můžeme podávat.

Zdroj: Vepřová krkovička s bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-krkovicka-s-bramborem [On-line 12.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.