Ingredience
- větší vepřová panenka 2 kusy
- pepř a sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
- brambor 800 g
- slanina 50 g
- svazek jarní cibulky 1 kus
- ořech másla 1 kus
- drcený kmín 1 špetka
na ratatouille:
- červená cibule 4 kusy
- červená papriky 3 kusy
- cuketa 2 kusy
- vanička cherry rajčat 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- provensálské koření 1 dávka
- pepř a sůl 1 špetka
1.Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, ty hranou ruky jemně naklepeme, opepříme, osolíme a orestujeme na pánvi podle toho, jak ji má kdo rád.
2. Brambory uvaříme v osolené vodě. Na másle si orestujeme kostičky slaniny a pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku drceného kmínu. Po zpěnění přidáme obsah pánvičky k bramborům, rozšťoucháme a případně dochutíme a ozdobíme pokrájenou natí z cibulky.
3. Suroviny na ratattouille si nakrájíme na čtverečky velikosti nehtu. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme papriku, cuketu, cherry rajčátka a restujeme asi 15 minut. Pak přidáme provencálské koření a směs jemně promícháme.
Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-5 [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář