reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka

Ingredience

  • větší vepřová panenka 2 kusy
  • pepř a sůl 1 špetka
  • olej 1 dávka
  • brambor 800 g
  • slanina 50 g
  • svazek jarní cibulky 1 kus
  • ořech másla 1 kus
  • drcený kmín 1 špetka

na ratatouille:

  • červená cibule 4 kusy
  • červená papriky 3 kusy
  • cuketa 2 kusy
  • vanička cherry rajčat 1 kus
  • olivový olej 1 dávka
  • provensálské koření 1 dávka
  • pepř a sůl 1 špetka

1.Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, ty hranou ruky jemně naklepeme, opepříme, osolíme a orestujeme na pánvi podle toho, jak ji má kdo rád.
2. Brambory uvaříme v osolené vodě. Na másle si orestujeme kostičky slaniny a pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku drceného kmínu. Po zpěnění přidáme obsah pánvičky k bramborům, rozšťoucháme a případně dochutíme a ozdobíme pokrájenou natí z cibulky.
3. Suroviny na ratattouille si nakrájíme na čtverečky velikosti nehtu. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme papriku, cuketu, cherry rajčátka a restujeme asi 15 minut. Pak přidáme provencálské koření a směs jemně promícháme.

Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-5 [On-line 22.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.