reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka

Ingredience

  • vepřová panenka ze středu 1 kg
  • kvalitní slanina 12 plátků
  • drůbeží vývar 100 ml
  • slunečnicový olej 1 dávka
  • krupicový cukr 40 g
  • červený vinný ocet 50 ml
  • kus másla 1 dávka
  • brambory 800 g
  • červená cibule 5 kusů
  • sůl 1 špetka

1. Dvousetgramové špalíčky vepřové panenky pevně zabalíme do slaniny a necháme chvíli odležet.

2. Cibuli nakrájíme na slabé plátky a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme cukr a ocet a varem redukujeme až do zhoustnutí. Dochutíme špetkou soli.

3. Panenku položíme na rozpálenou pánev a na dvou lžících oleje opékáme ze všech stran, dokud není slanina dozlatova. Poté podlijeme vývarem, přivedeme k varu a pánev odstavíme. Maso necháme pod pokličkou odpočinout asi pět minut.

4. Do zredukovaného vývaru přidáme lžičku másla. Vzniklým sosem panenku přelijeme. Podáváme se zkaramelizovanou cibulí a ideálně se šťouchanými brambory, do nichž přimícháme jarní cibulku a máslo.

Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-7 [On-line 06.10.2013]

 

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.