reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka

Ingredience

  • vepřová panenka 2 kg
  • větší brambor 5 kusů
  • máslo 100 g
  • bylinky (pažitka, petrželka) 1 svazek
  • sůl 1 špetka

na marinádu:

  • hrubozrnná hořčice 2 lžíce
  • obyčejná hořčice 1 lžíce
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • olivový olej 3 lžíce
  • provensálské koření 1 lžíce

na dip:

  • majonéza 1 sklenice
  • česnek 3 stroužky

1. Vepřovou panenku si očistíme, mírně osolíme a potřeme ze všech stran předem připravenou hořčičnou marinádou. Poté maso pečlivě zabalíme do alobalu a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut při 200°C, v závislosti na tloušťce panenky. Maso by nemělo být vysušené a uprostřed by mělo zůstat mírně narůžovělé.
2. Brambory nejprve pečlivě umyjeme a necháme uschnout. Poté každou bramboru zabalíme do alobalu, který jsme předem potřeli olivovým olejem. Vložíme je na pekáč do trouby. Doba pečení se pohybuje okolo 30 minut při 200°C. Zhruba 5 minut před koncem pečení alobal otevřeme, aby se na bramborech vytvořila křupavá kůrka. Po dopečení brambory rozkrojíme do kříže a potřeme bylinkovým máslem, které jsme si připravili smícháním másla s čerstvými, nasekanými bylinkami a solí.
Podáváme s dipem z majonézy a utřeného česneku.

Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-0m [On-line 29.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.