reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka marinovaná ve francouzské hořčici, pečená v parmské šunce s chřestem a šťouchanými brambory

  • 600-800 g vepřové panenky
  • parmská šunka
  • francouzská hořčice
  • barevný pepř
  • sůl
  • máslo
  • cibule
  • chřest – zelený nebo bílý
  • brambory
  • cibulka
  • slanina na přílohu

Panenku nakrojíme na jednotlivé porce. Osolíme a obalíme v barevném pepři a zabalíme do parmské šunky. Asi 5 minut na každé straně na grilovací pánvi opečeme. Vytáhneme a dáme na cca 10 minut do trouby na 200°C předehřáté nebo dokud nebude mít panenka uprostřed asi 75°C. Výpek z pánve použijeme na šťávu, na které orestujeme cibulku. Pokud máme, přidáme vývar, kapku citrónu, sůl, pepř a máslo na zjemnění.
Chřest

Chřest blanšírujeme cca 5 min, pokud máme zelený ihned ochladíme ve studené vodě, aby neztratil barvu. Obalíme do parmské šunky a orestujeme na pánvi.
Šťouchané brambory

Brambory omyjeme se slupkou, uvaříme. Na pánvi opečeme cibulku a slaninu. Vše potom ušťoucháme.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-marinovana

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.