reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka, mrkvové pyré

Ingredience

  • vepřová panenka 1 kg
  • olivový olej 1 dávka
  • brambory 600 g
  • mrkev 3 kusy
  • kus másla 1 dávka
  • mléko 200 ml

lišková omáčka:

  • malá cibule 1 kus
  • smetana 1 kus
  • houby lišky 1 dávka
  • suché bílé víno 50 ml
  • mouka 1 lžíce
  • ořech másla 1 dávka
  • sůl a pepř 0 špetek

pepřová omáčka:

  • zrníčka naloženého zeleného pepře 1 dávka
  • malá cibule 1 kus
  • hladká mouka 1 lžíce
  • ořech másla 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1.Vepřovou panenku si naložíme do olivového oleje, soli a pepře.Před podáváním panenku osmahneme na pánvičce zprudka asi pět minut z každé strany, poté maso necháme chvilku odležet. Porcujeme až před podáváním, aby zůstalo maso šťavnaté.

2. Na pyré si uvaříme oškrábané brambory společně s očištěnou mrkví. Poté rozmixujeme a přidáme na zjemněnímáslo a trochu horkého mléka. Dochutíme solí.

3. Lišková omáčka: Na másle si orestujeme cibulku, lišky, zalijeme suchým bílým vínem a necháme vyvařit alkohol a trochu zredukovat. Poté zalijeme půlkou smetany, osolíme, opepříme a ke konci zahustíme francouzskou kuličkou (kouskem másla obaleným v hladké mouce). Necháme chvilku provařit, až se máslo rozpustí.

4. Pepřová omáčka: Osmahneme si cibulku,přidáme kuličky naloženého pepře a zalijeme druhou půlkou smetany. Dochutíme, podle potřeby i opepříme a opět zahustíme tzv. francouzskou kuličkou.

Zdroj: Vepřová panenka, mrkvové pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-mrkvove-pyre  [On-line 11.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.