reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na čerstvých liškách ve smetanovém přelivu

Suroviny

  • vepřová panenka 1 kg
  • čerstvé lišky nebo jiné houby 250 g
  • cibule 3 ks
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml
  • brambory 1 kg
  • tymián
  • kus másla
  • sůl
  • pepř

Vepřovou panenku vcelku zprudka orestujeme na rozpálené pánvi na kapce oleje (minutku z každé strany), aby se zatáhla a nepustila šťávu. V žádném případě nekrájejte na plátky, jinak bude maso vysušené! Poté stáhneme plamen a pomalu panenku orestujeme. Pak maso necháme dvě minutky „odpočinout“. Pánev nevyplachujeme a na ní orestujeme zprudka cibulku a lišky do zlatova. Poté zalijeme smetanou a necháme provařit, dokud smetana nezhoustne. Dochutíme sójovou omáčkou a podáváme.

Očištěné brambory uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkáme a promícháme s orestovanou cibulkou na másle a tymiánu.

Zdroj: Vepřová panenka na čerstvých liškách ve smetanovém přelivu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-cerstvych-liskach-ve-smetanovem-prelivu  [On-line 07.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.