Ingredience
- vepřová panenka 1500 g
- zelené fazolky 600 g
- slanina 200 g
- větší cibule 3 kusy
- česnek 3 stroužky
- hovězí vývar 150 ml
- sójová omáčka 1 lžíce
- ořech másla 1 dávka
- brambory 2 kg
- kmín 1 špetka
- sádlo 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
1. Panenku očistíme,nakrájíme asi 2,5 cm vysoké špalíčky, které jen poklepeme dlaní. Maso osolíme a asi dvě minuty opečeme na rozpáleném tuku z každé strany. Maso vyjmeme a uložíme v teple. Na výpek přidáme fazole,pokrájenou cibuli a česnek a chvíli restujeme. Poté asi do půlky směsi zalijeme vývarem. Podle potřeby osolíme a přidáme sójovou omáčku. Když jsou fazole al dente,můžeme dolít vývarem a zjemnit kouskem másla.
2. Očistěné a pokrájené brambory uvaříme se soli a kmínem doměkka. Po uvaření brambory propasírujeme a přidáme cibuli, osmaženou na sádle.
Zdroj: Vepřová panenka na fazolkách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-fazolkach [On-line 19.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář