Suroviny
- vepřová panenka 4 ks
- cibule 1 ks
- čerstvé houby
- smetana 33%
- brambory
- jarní cibulka
- slanina
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme houby, necháme povařit. Vše vložíme do mixeru, přidáme 150 ml smetany a rozmixujeme najemno. Vrátíme zpět do hrnce, dolijeme zbytek smetany, osolíme, opepříme, dochutíme ústřicovou omáčkou a necháme přibližně 40 minut provařit. Vedle na pánvičce osmažíme zbytek hub, které se poté přidají do omáčky, aby v ní byly celé kusy. Panenku nakrájíme na větší medailonky, rozklepeme pěsti, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi z obou stran, po usmažení dáme na talíř, přiklopíme a necháme odpočinout. Výpek z pánve přidáme do omáčky.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Po uvaření, scedíme, přidáme smetanu a rozšťoucháme. Na trošce olivového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a slaninu a přidáme do brambor.
Zdroj: Vepřová panenka na hříbkách se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-hribkach-se-stouchanymi-bramborami [On-line 23.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář