reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na hříbkách se šťouchanými bramborami

Suroviny

  • vepřová panenka 4 ks
  • cibule 1 ks
  • čerstvé houby
  • smetana 33%
  • brambory
  • jarní cibulka
  • slanina

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme houby, necháme povařit. Vše vložíme do mixeru, přidáme 150 ml smetany a rozmixujeme najemno. Vrátíme zpět do hrnce, dolijeme zbytek smetany, osolíme, opepříme, dochutíme ústřicovou omáčkou a necháme přibližně 40 minut provařit. Vedle na pánvičce osmažíme zbytek hub, které se poté přidají do omáčky, aby v ní byly celé kusy. Panenku nakrájíme na větší medailonky, rozklepeme pěsti, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi z obou stran, po usmažení dáme na talíř, přiklopíme a necháme odpočinout. Výpek z pánve přidáme do omáčky.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Po uvaření, scedíme, přidáme smetanu a rozšťoucháme. Na trošce olivového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a slaninu a přidáme do brambor.

Zdroj: Vepřová panenka na hříbkách se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-hribkach-se-stouchanymi-bramborami  [On-line 23.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.