reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na medu přelitá omáčkou z hlívy ústřičné, šťouchaný brambor s kysanou smetanou

  • vepřová panenka 1 kg
  • med 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olej 1 kus

Omáčka

  • hlíva ústřičná 300 g
  • cibule 1 kus
  • drcený kmín
  • smetana na vaření 1 balení
  • sůl a pepř 1 špetka
  • máslo
  • jíška

Šťouchané brambory

  • brambory
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • pažitka
  • kysaná smetana 150 g
  • máslo 1 kus

Zeleninové přílohy

  • fazolové lusky čerstvé nebo mražené 1 dávka
  • anglická slanina 5 plátků
  • kukuřice 2 kusy
  • máslo 1 kus
  • med 1 lžička
  • sůl 1 špetka

Vepřovou panenku omyjeme, odblaníme, opepříme, osolíme, potřeme medem a olejem, dáme do alobalu a pečeme do změknutí asi 40-60 minut.

Na omáčku si nakrájíme cibuli nadrobno, osmahneme ji na másle, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, kmín, sůl, pepř a chvilku dusíme. Jakmile bude hlíva měkká, přidáme smetanu a zahustíme jíškou.

Na přílohu si nakrájíme očištěné brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Na pánvi osmahneme na másle cibulku do zlatova. Brambory slijeme, přidáme cibulku – prošťoucháme a nakonec vmícháme kysanou smetanu a pažitku.

Fazolové lusky uvaříme v osolené vodě 5 – 10 minut. Scedíme je a zabalíme do plátků slaniny. Tyto svazečky ještě nasucho opečeme na teflonové pánvi

Kukuřici povaříme v osolené vodě asi půl hodiny, můžeme ji předem nakrájet na silnější kolečka. Scedíme, rozpustíme máslo s jednou lžičkou medu na pánvi a osmahneme z obou stran.

Zdroj: Vepřová panenka na medu přelitá; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-medu-0 [On-line 19.10.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.