reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na pepři

Ingredience

  • vepřová panenka 500 g
  • olej 2 lžíce
  • čerstvě mletý pepř 1 špetka
  • brambory 2 kg
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • provensálské koření 1 dávka
  • sůl 1 dávka

1. Vepřovou panenku odblaníme, umyjeme, vysušíme v utěrce, posolíme, opepříme. Necháme odležet půl hodiny v pokojové teplotě. Na rozpáleném oleji prudce opečeme panenku ze všech stran.Dopečeme v rozpálené troubě asi šest minut – záleží na velikosti panenky.

2. Oloupané brambory nakrájíme na měsíčky, osolíme a posypeme provensálským kořením. Brambory naskládáme do pekáče a přelijeme šlehačkou. Pečeme dozlatova cca 25-30 minut.

Zdroj: Vepřová panenka na pepři; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-pepri [On-line 21.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.