Ingredience
- vepřová panenka 500 g
- olej 2 lžíce
- čerstvě mletý pepř 1 špetka
- brambory 2 kg
- smetana ke šlehání 1 kus
- provensálské koření 1 dávka
- sůl 1 dávka
1. Vepřovou panenku odblaníme, umyjeme, vysušíme v utěrce, posolíme, opepříme. Necháme odležet půl hodiny v pokojové teplotě. Na rozpáleném oleji prudce opečeme panenku ze všech stran.Dopečeme v rozpálené troubě asi šest minut – záleží na velikosti panenky.
2. Oloupané brambory nakrájíme na měsíčky, osolíme a posypeme provensálským kořením. Brambory naskládáme do pekáče a přelijeme šlehačkou. Pečeme dozlatova cca 25-30 minut.
Zdroj: Vepřová panenka na pepři; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-pepri [On-line 21.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář