reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta s ovocem

Ingredience

  • smetana ke šlehání 500 ml
  • želatina 4 plátky
  • cukr 40 g
  • vanilkový lusk 1 kus
  • maliny nebo jiné drobné ovoce na ozdobu 1 dávka

1. Do studené vody nebo mléka dáme rozpustit želatinu. Mezitím si připravíme čtyři skleničky či menší misky a svaříme smetanu: do hrnce vlijeme polovinu celkového množství smetany, přidáme cukr a dřeň z vanilkového lusku, vydlabaný lusk a vše pomalu přivedeme k varu. Občas dobře promícháme – smetana se nesmí připálit.

2. Hrnec stáhneme z plamene, směs necháme mírně prochladnout a poté do ní přidáme vymačkanou želatinu (namísto plátků můžeme použít i jemně mletý prášek, čtyři plátky odpovídají dvěma lžičkám prášku). Jakmile se želatina rozpustí, přecedíme směs přes jemné sítko.

3. Zbytek smetany ušleháme do polotuha a spojíme ji se svařenou vanilkovou směsí. Hmotu vlijeme do připravených sklenek nebo mističek a 4 až 6 hodin necháme v chladu ztuhnout.

4. Při podávání zdobíme malinami či rozvarem z jakéhokoli drobného ovoce. Pokud chceme vanilkovou variantu obměnit, můžeme do smetanového základu přidat třeba lžíci medu či limetkové šťávy.

Zdroj: Panna cotta s ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-ovocem [On-line 21.05.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


5 − čtyři =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.