reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka plněná švestkami a slaninou

  • 5 porcí:
  • 1 kg vepřových panenek
  • celé brambory ve slupce
  • 20 g plátků anglické slaniny
  • 100 g sušených švestek
  • hrubozrnná sůl
  • drcený barevný pepř
  • 1 polévková lžíce povidel nebo šípkové marmelády
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • plátek másla
  • čerstvá pažitka
  • 1 tvaroh
  • 1 majonéza
  • olej
  • grilovací koření
  • tymián
  • rolička alobalu

Vepřovou panenku očistíme od blan a špičkou nože prořízneme kapsu. Do plátků slaniny zavineme sušené švestky, naplníme jimi panenky a uzavřeme špejlemi. Panenku posypeme hrubozrnnou solí a drceným pepřem. Důkladně ze všech stran opečeme na pánvi a poté vložíme do pekáče a 10 minut dopečeme v troubě minimálně při 180 °C. (Možno dodělat i na pánvi pod pokličkou.) Do výpeku přidáme povidla, sójovou omáčku, trochu vody a máslo a vyčkáme, až se všechny přísady spojí. Pokud jsou povidla příliš sladká, vyladíme chuť bílým vínem.

Celé brambory důkladně omyjeme a osušíme. Vložíme je do nádoby a obalíme směsí grilovacího koření, tymiánu a oleje. Poté každou jednotlivou bramboru obalíme v alobalu a pečeme v troubě při 170 °C do změknutí. Pažitkový krém připravíme promícháním čerstvě pokrájené pažitky, tvarohu, majonézy, soli a pepře. Bramboru i s alobalem rozkrojíme a doplníme ji pažitkovým krémem.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-plnena-svestkami-slaninou

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.