reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka plněná švestkami s cizrnovo-bazalkovým pyré a švestkovou omáčkou

Suroviny

  • olivový olej
  • vepřová panenka 5 špalíčků

Švestková omáčka

  • sušené švestky
  • sušené švestky
  • smetana
  • portské víno 200 ml
  • cukr krystal
  • vývar 200 ml
  • sůl
  • worcestr pár kapek
  • máslo

Cizrnovo bazalkové pyríé

  • cizrna
  • bazalka
  • lučina

Vepřovou panenku odblaníme a špičkou nože prořízneme kapsu. Sušenými švestky naplníme panenku a maso uzavřeme špejlemi. Panenku pokapeme worcesterem, posypeme hrubozrnnou solí a drceným pepřem. Důkladně ze všech stran opečeme na pánvi a poté vložíme do pekáče a 10 minut dopečeme v troubě v alobalu minimálně při 180 stupních. Možno dodělat i na pánvi pod pokličkou.
Švestková omáčka: Sušené švestky si nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Zalejeme portským vínem a necháme vyvařit. Po chvilce přilijeme vývar a necháme švestky povařit. Omáčka se zredukuje, požadovaného množství dosáhneme doléváním vína a vývaru. Podle chuti použijeme jenom vzniklou omáčku nebo švestky s omáčkou rozmixujeme.
Cizrnovo-bazalkové pyré: Cizrnu si namočíme den předem. Potom ji co nejvíc rozvaříme. Slejeme vodu a ponorným mixerem promixujeme s bazalkou, lučinou a olivovým olejem. Zředíme smetanou a osolíme.

Zdroj: Vepřová panenka plněná švestkami s cizrnovo-bazalkovým pyré a švestkovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-plnena-svestkami-s-cizrnovo-bazalkovym-pyre-svestkovou-omackou  [On-line 28.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.