Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- sůl
- pepř
- olivový olej 2 lžíce
- olej
- lilek 1 ks
- cuketa 1 ks
- rajčata 2 ks
- paprika 2 ks
- drcená rajčata 1 pelchovka
- česnek 4 stroužky
- brambory 1 kg
- slanina 150 g
- máslo 50 g
- petrželka na ozdobu
Ratatouille: zeleninu očistíme, nakrájíme a postupně restujeme. Nejdříve papriku a lilek, poté rajčata a cibuli a nakonec česnek a cuketu. Zalijeme drcenými rajčaty, osolíme, opepříme a dusíme asi půl hodiny. Poté přidáme 2lžíce olivového oleje, nadrcený stroužek česneku, tymián a rozmarýn.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Nakrájenou slaninu opečeme, slijeme přebytečný tuk, přidáme do uvařených a slitých brambor a rozšťoucháme.
Panenku očistíme, omyjeme, nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpálené pánvi. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C asi na deset minut. Maso necháme chvíli odležet, teprve pak nakrájíme na plátky.
Zdroj: Vepřová panenka, ratatouille, šťouchané brambory se slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-ratatouille-stouchane-brambory-se-slaninou [On-line 27.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář