reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Suroviny
Na panenku

  • vepřová panenka 1-2 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • plnotučná hořčice 2 lžíce
  • sušená bazalka
  • oregano
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • brambory 1 kg

Na omáčku

  • smetana ke šlehání 2 kelímky
  • žampiony 200 g nebo 1 plechovka
  • malá cibule 1 ks
  • česnek 1-2 stroužky
  • sůl
  • pepř
  • kmín drcený
  • máslo 2 lžíce

Panenku odblaníme a napříč nakrájíme na širší „šikmé“ plátky. Každý medailonek z boku nařízneme, lehounce prsty naklepeme. Z každé strany osolíme, opepříme, lehounce pomažeme hořčicí a posypeme bazalkou a oreganem.

Do misky si na trochu oleje položíme kolečka nakrájené z poloviny cibule a plátky pokrájeného česneku, na to položíme maso, které znovu zakápneme olejem a navrch rozložíme zbytek cibule a česneku. Necháme dvě hodinky odležet v chladu.

Poté na rozehřátém oleji z každé strany opékáme pět minut (k masu dáme dělat i cibuli, podáváme ji poté s masem).

Hotovou panenku podáváme se šťouchanými brambory s cibulkou, přelité smetanovou omáčkou. Na omáčku si na másle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky, když zesklovatí, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony nebo domácí houby, lehounce orestujeme a zalijeme smetanami. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín. Asi deset minut povaříme, než žampiony změknou a pustí vůni do omáčky.

Zdroj: Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-hribkovou-omackou-stouchanymi-bramborami  [On-line 27.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.