Ingredience
- 600 g vepřové panenky
- Olivový olej
- Snítka rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- Máslo
- 2 zelená jablka Granny Smith
- 200 g zelených fazolek
- 100 g špeku
- 4 cl calvadosu
- Sůl
- pepř
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme. Jablka, špek, česnek a šalotka nakrájíme. Špek vysmažíme a tuk z něj odlijeme. Přidáme k němu jablka a kostičku másla. Restujeme a po chvilce přilijeme calvados. Poté přidáme fazolky.
V další pánvi začneme péct panenku, přidáme k ní šalotku, česnek a rozmarýn. Až bude maso propečené, přidáme k němu ještě kostku másla.
Zdroj: Vepřová panenka s jablky a fazolkami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2094-veprova-panenka-s-jablky-a-fazolkami/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář