reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Suroviny

  • vepřová panenka 500 g
  • sušená šunka (plátky) 100 g
  • slanina 100 g
  • brambor 6 ks
  • vývar 125 ml
  • jarní cibulka 1 ks
  • cibule 1/2
  • česnek 1 stroužek
  • barevný pepř celý 40 g
  • sůl
  • pepř
  • sádlo trochu
  • máslo 30 g
  • smetana na vaření (12%) 150 ml

Vepřová panenka: Maso si rozdělíme na pět porcí, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Poté je opečeme na olivovém oleji z každé strany asi minutu, poté zabalíme do plátků šunky a pečeme v troubě 20 minut na 200°C.
Šťouchané brambory: Brambory uvaříme ve slupce, slaninu pokrájíme na kostičky a opečeme. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, dle libosti můžeme přidat i lžičku kvalitního sádla. Uvařené a oloupané brambory smícháme se slaninou a rozšťoucháme.
Pepřová omáčka: Rozpustíme máslo a přidáme najemno nasekanou cibuli, za stálého míchání smažíme asi pět minut doměkka. Přidáme prolisovaný česnek a celý pepř, smažíme další minutu za stálého míchání. Poté přidáme vývar, smetanu a přivedeme k varu. Stáhneme z plotny a necháme ještě cca 10 minut bublat, aby se objem zredukoval asi na polovinu.

Zdroj: Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-peprovou-omackou-stouchanymi-bramborami  [On-line 18.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.