Suroviny
- vepřová panenka 5 ks
- různobarevný pepř
- sůl
- troška smetany
- máslo 1 ořech
- olej
Šťouchané brambory:
- brambory 800 g
- slanina 6 plátků
- cibule 1 ks
- zelená petrželka
Panenku osolíme, opeříme a necháme chvilku uležet. Rozpálíme pánev a panenku ze všech stran orestujeme. Troubu rozehřejeme na 175°C a maso dáme do trouby.
Mezitím si doděláme omáčku: na výpek z panenky přidáme kapku másla, přidáme celý různobarevný pepř, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Vaříme do požadované konzistence. Pepřová omáčka by měla být hustší. Nakonec dochutíme solí a možno i drceným, čerstvě namletým pepřem.
Brambory oloupeme a dáme vařit. Cibuli nakrájíme a orestujeme, přidáme slaninu a chvilku dusíme. Rozšťoucháme s brambory a dochutíme solí a pepřem. Přidáme smetanu a petrželku, dochutíme a podáváme k panence.
Zdroj: Vepřová panenka s pepřovou omáčkou, šťouchané brambory se slaninou a cibulí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-peprovou-omackou-stouchane-brambory-se-slaninou-cibuli [On-line 10.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář