reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou, šťouchané brambory se slaninou a cibulí

Suroviny

  • vepřová panenka 5 ks
  • různobarevný pepř
  • sůl
  • troška smetany
  • máslo 1 ořech
  • olej

Šťouchané brambory:

  • brambory 800 g
  • slanina 6 plátků
  • cibule 1 ks
  • zelená petrželka

Panenku osolíme, opeříme a necháme chvilku uležet. Rozpálíme pánev a panenku ze všech stran orestujeme. Troubu rozehřejeme na 175°C a maso dáme do trouby.

Mezitím si doděláme omáčku: na výpek z panenky přidáme kapku másla, přidáme celý různobarevný pepř, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Vaříme do požadované konzistence. Pepřová omáčka by měla být hustší. Nakonec dochutíme solí a možno i drceným, čerstvě namletým pepřem.

Brambory oloupeme a dáme vařit. Cibuli nakrájíme a orestujeme, přidáme slaninu a chvilku dusíme. Rozšťoucháme s brambory a dochutíme solí a pepřem. Přidáme smetanu a petrželku, dochutíme a podáváme k panence.

Zdroj: Vepřová panenka s pepřovou omáčkou, šťouchané brambory se slaninou a cibulí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-peprovou-omackou-stouchane-brambory-se-slaninou-cibuli  [On-line 10.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.