Ingredience
- vepřové panenky 1 kg
- sušené rajčata 200 g
- koření na steaky 1 dávka
- máslo 1 dávka
- cherry rajčátka na větvičce 200 g
- brambory 1000 g
- slanina 100 g
- do zlata usmažené cibulky 50 g
- salám typu herkules 50 g
- sůl a pepř 1 dávka
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na pět menších válečků. Uprostřed uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sušenými rajčaty. Konec otvoru sepneme párátkem. Maso okořeníme a dáme na hodinu odležet. Mezitím si uvaříme oloupané brambory v osolené vodě.
Válečky panenky opečeme ze všech stran na oleji a přendáme do pekáčku do vyhřáté trouby. Navrch dáme trochu másla a dopečeme pod pokličkou asi 15 minut. Mezitím si nakrájíme a osmažíme slaninu na brambory.
Uvařené brambory slijeme a necháme na dně trochu vody. Rozmačkáme je a přidáme cibulku a usmaženou slaninu.
Na pánvi si zlehka opečeme rajčata na větvičce, která servírujeme spolu s panenkou a šťouchanými brambory.
Zdroj: Vepřová panenka s rajčaty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-rajcaty [On-line 23.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář