reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka, smetanové brambory, pepřová omáčka

Suroviny

  • vepřová panenka 1 kg
  • smetana (31%) 400 ml
  • zelený sterilovaný pepř 1 lžíce
  • olej
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • brambor 1,5 kg
  • muškátový oříšek 1 ks
  • čerstvě mletý pepř
  • smetana (31%) 450 ml

Nejprve si připravíme smetanové brambory. Předehřejeme si troubu na 160 C. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na slabé plátky. Pekáč vymažeme máslem, vytvoříme slabou vrstvu brambor, kterou osolíme, opepříme, nastrouháme muškátový oříšek a prolijeme trochou smetany. Dále pak postupujeme tímto způsobem vrstvu po vrstvě, dokud nespotřebujeme všechny brambory a smetanu. Pečeme asi hodinu, přidáme na plátky nakrájené máslo a dále pečeme 30 minut. Brambory by měly mít krásně zlatavou barvu.
Když máme brambory upečené, dále připravíme vepřovou panenku a následně pepřovou omáčku. Rozpálíme si trošku oleje na pánvičce a přidáme jemně naklepanou, osolenou a opepřenou panenku. Pečeme rovnoměrně po všech stranách, dbáme na to, abychom ji nevysušili. Výpek z masa bude základem pro pepřovou omáčku. Do rozpáleného výpeku dáme lžíci zeleného sterilovaného pepře a dvě minuty ho restujeme. Dále přidáme 400 ml smetany na šlehání a snížíme teplotu. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř a necháme provařit až do požadované hustoty. Panenku servírujeme se smetanovými bramborami a trochou pepřové omáčky.

Zdroj: Vepřová panenka, smetanové brambory, pepřová omáčka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-smetanove-brambory-peprova-omacka  [On-line 25.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.