reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tres leches dort

Suroviny

  • máslo 115 g
  • máslo na vymazání formy
  • kypřící prášek do pečiva 1 lžička
  • krupicový cukr 225 g
  • vejce 5 ks
  • vanilkový lusk 1/2

Na polití korpusu

  • zakysaná smetana (20%) 115 g
  • kondenzované mléko 350 g
  • kondenzované mléko slazené 400 g

Korpus: Předehřejeme si troubu na 175°C. Vymažeme větší kulatou formu máslem a vysypeme hladkou moukou. Do mísy si nakrájíme a rozložíme 115 g másla a vložíme na minutu do trouby. Vejmeme mísu z trouby a do změklého másla nasypeme cukr, který vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a vyšleháme tak, aby se vše hezky spojilo. Potom po částech přisypáváme mouku, kterou si nejprve musíme prosít s kypřicím práškem. Nakonec přidáme půl dřeně z vanilkového lusku a perfektně vyšleháme. Těsto nalijeme do předem vymazané formy a vložíme do předehřáté trouby zhruba na půl hodiny.
Po upečení ještě horký korpus propícháme hustě vidličkou a necháme vychladnout.
Mezitím co nám chladne korpus, si prošleháme obě mléka a zakysanou smetanu. Přelijeme směsí vychladlý korpus, překryjeme potravinářskou folií a necháme jej uležet nejlépe do druhého dne.
Druhý den si vyšleháme šlehačku se ztužovačem, naneseme na uleželý korpus a hustě ozdobíme na čtvrtky nakrájenými jahodami. Jahody můžeme potřít čirým želé pro čerstvost a lesk nebo můžeme posypat nadrobno nakrájenou mátou promíchanou s cukrem.

Zdroj: Tres leches dort; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tres-leches-dort  [On-line 25.11.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


osm × = 24


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.