reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka v bylinkové krustě

Ingredience

  • vepřová panenka 1500 g
  • bylinky podle chuti (čerstvý tymián, bazalka a rozmarýn) 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • brambory 500 g
  • baby karotky 1 balení
  • kus másla 1 dávka
  • mléko 100 ml
  • olivový olej 1 dávka
  • rybí omáčka 1 lžička
  • sójová omáčka 1 lžička
  • švestková povidla 1 lžička
  • sůl a pepř 1 špetka

1.Nejprve si rozmixujeme směs čerstvých bylinek s česnekem a olejem a tuto marinádu necháme rozležet v ledničce. Panenku naporcujeme na menší válečky, které orestujeme z každé strany asi tři minuty, aby se vepřové zatáhlo. Maso vyndáme a z výpeku si s pomocí rybí a sójové omáčky, sušeného česneku a švestkových povidel doděláme šťávu. Teprve nyní maso osolíme a opepříme. Rozšlehaným vajíčkem potřeme panenku a obalíme v připravené bylinkové marinádě. Takto upravené porce vložíme ještě na čtvrt hodiny do trouby vyhřáténa 180 stupňů.

2. Očištěné brambory s karotkou uvaříme, poté přidáme kousek másla a deci vlažného mléka. Pár mrkviček si schováme. Brambory a mrkev rozmixujeme v pyré, které podáváme k panence se sosem a k tomu ještě pro ozdobu celé mrkve.

Zdroj: Vepřová panenka v bylinkové krustě; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-v-bylinkove-kruste [On-line 01.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.