reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka Wellington

Ingredience

  • vepřová panenka 1 kg
  • listové těsto 160 g
  • žloutek 1 kus
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • tence nakrájená slanina 200 g
  • bylinky (tymián, rozmarýn, petrželka) 1 dávka
  • malá cuketa 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • kus másla 1 dávka
  • malé brambory 1 kg
  • krystalky mořské soli 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Špalíčky masa zprudka osmahneme na oleji ze všech stran.

2. Nakrájíme bylinky, v nichž obalíme maso, které jsme potřeli hořčicí.

3. Potravinářskou fólii poklademe slaninou, na kterou položíme připravené maso. Fólii zatočíme jako bonbon. Takto upravené necháme až půl hodiny odležet v lednici.

4. Mezitím připravíme listové těsto, na které položíme maso (již bez fólie). Pečlivě vytvoříme úhledný balíček. Dbáme, aby nevznikla prasklina nebo otvor. Uděláme malé zářezy. Ale velmi opatrně, abychom těsto neprořízli. Balíček posypeme krystalky mořské soli.

5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme maximálně půl hodiny. Než výsledek rozkrojíme, necháme ještě pět minut odpočívat na pekáči.

6. V pánvi na másle podusíme proužky mrkve a cukety, které jsme vyrobili škrabkou. Zelenina změkne po pěti minutách.

7. Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky, dáme do trouby, osolíme a pečeme s panenkou. Jídlo servírujeme se zeleninovými „nudlemi“.

Zdroj: Vepřová panenka Wellington; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-wellington [On-line 05.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.