reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová pečeně, brambor

Suroviny

  • vepřová pečeně bez kosti 1 kg
  • brambory 1 kg
  • mrkev 2 ks
  • červená cibule 1 ks
  • petržel 1 ks
  • pórek
  • jarní cibulka
  • bylinky (petržel, bazalka, tymián, oregano,…)
  • máslo
  • olej
  • mléko

Všechny bylinky si nakrájíme najemno a přidáme k nim sůl a pepř. Touto směsí obalíme očištěné maso. Do pekáče nakrájíme zeleninu (cibuli, mrkev, petržel, pórek, jarní cibulku). Osolíme, opepříme, lehce polijeme olivovým olejem. Vše zamícháme. Na takto připravenou zeleninu položíme okořeněné vepřové a dáme je péct do trouby rozpálené na 250°C, po chvíli teplotu stáhneme na 180°C a pečeme hodinu a každých dvacet minut maso přeléváme šťávou. Dvacet minut před koncem pečení přidáme kus másla a maso necháme odpočinout.

Mezitím si upečenou zeleninu dáme do hrnce a ještě asi čtvrt hodiny dusíme, ke konci přidáme trošku másla. Poté vezme jemné síto a zeleninu přes něj propasírujeme na omáčku k masu.

Brambory ve slupce důkladně umyjeme a dáme je vařit. Měkké brambory rozmačkáme, hodíme tam nakrájený koriandr, máslo a mléko a promícháme.

Zdroj: Vepřová pečeně, brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-pecene-brambor  [On-line 27.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.