reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová pečeně marinovaná, baby špenát, kapustové zelí, knedlík dvojí chuti

  • vepřová krkovice 1 kg
  • šťáva z 1 citronu
  • plnotučná hořčice 1 lžíce
  • olivový olej
  • med 1 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn,majoránka) 1 hrst
  • cibule 2 kusy

Bramborový knedlík

  • větší brambory 5 kusů
  • hrubá mouka od oka
  • 1 vejce
  • sůl

Karlovarský knedlík

  • pečivo 8 kusů
  • mléko 300 ml
  • vejce 2 kusy
  • hrubá mouka 300 g
  • petrželová nať 25 g
  • muškátový květ 1 špetka
  • sůl

Špenát

  • baby špenát 2 balení
  • 1 cibule
  • česnek 2 stroužky
  • olej 1 lžička
  • zakysané smetana 1 kelímek
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka

Kapustové zelí

  • česnek 3 stroužky
  • 1 kapusta
  • 1 cibule
  • olej 1 lžička
  • anglická slanina 100 g
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • hladká mouka na zahuštění

Citron, bylinky, hořčici, med a koření smícháme a našleháme, vetřeme do předem nakrájeného masa a marinujeme. 2. Maso rozprostřeme na pekáč s cibulí a pečeme asi hodinu při 150 stupních. Z výpeku si uděláme šťávu, omáčku dochutíme.

Brambory na knedlík uvaříme, ještě horké rozmačkáme, přidáme k nim dle potřeby mouku, sůl, vejce a utvoříme váleček, který vaříme asi 20 minut.

Pečivo na karlovarský knedlík nakrájíme na kostky, které necháme oschnout a pak je navlhčíme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, muškátový květ, mouku a vytvoříme těsto. Nakonec přidáme petrželku a opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vytvarujeme do tvaru knedlíků pomocí fólie nebo namočené utěrky a vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut. Po vytažení z vody hned propícháme, aby se knedlík nesrazil.

Osmažíme si cibulku a najemno utřený česnek, přidáme baby špenát a vše lehce asi deset minut podusíme, na závěr přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem.

Na kapustové zelí si kapustu rozdělíme na listy a vyřízneme tvrdé středy. Nakrájíme na nudličky a dusíme na vypečené slanině a cibulce, zeleninu osolíme, přidáme k ní česnek, lehce podlijeme vodou a po změknutí (asi 20 minut) zahustíme hladkou moukou.

Zdroj: Vepřová pečeně marinovaná; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-pecene-marinovana [On-line 7.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.