reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová pečeně nadívaná švestkami s houbovou omáčkou, slezské kluzky a smažené červené zelí s bůčkem

  • vepřové karé 1 kg
  • sušené švestky 1 balení
  • olej 4 lžíce
  • bazalka 1 snítka
  • tymián 1 snítka
  • čerstvá (nebo sušená) majoránka 1 hrst
  • mletý hřebíček 1 špetka
  • česnek 3 stroužky
  • červená sladká paprika 1 lžička

Zelí

  • červené zelí 1 hlávka
  • bůček 150 g
  • cibule 2 kusů
  • žampión 7 kusů
  • olej 1 lžíce
  • ocet 1 lžička
  • pepř 1 špetka
  • cukr moučka 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • vegeta 1 lžička

Kluzky

  • brambory 1 kg
  • bramborový škrob 1 dávka
  • vajíčko 1 kusu

Vykostěnou vepřovou kotletu nařízneme a kapsu vyplníme švestkami. Karé potřeme kořením smíchaným s olejem. Pečeme v troubě při 200 stupních asi hodinu, maximálně hodinu a půl.

Zelí nakrájíme na nudličky a vaříme v osolené vodě, dokud nezměkne. Vodu slijeme. Cibuli, žampiony a bůček orestujeme na oleji a přidáme k nim zelí. Smícháme a dochutíme pepřem, octem, cukrem a Vegetou.

Na kluzky uvaříme v osolené vodě oloupané brambory. Prolisujeme je a necháme vychladnout v míse. Poté je rozdělíme na čtyři části. Jednu vyndáme a do prázdného místa dosypeme bramborový škrob. Pak vrátíme do mísy část, kterou jsme vyndali, vše smícháme s vajíčkem a vytvoříme těsto. Když se lepí, přidáme škrob. Z těsta formujeme kulaté knedlíky s dírkou uprostřed. Vaříme je ve vroucí osolené vodě a občas promícháme ode dna. Když vyplavou, vaříme ještě tři minuty a scedíme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-pecene-nadivana-svestkami [On-line 1.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.