Suroviny
- vepřová pečená nebo kýta 500 g
- anglická slanina 150 g
- sušené švestky 200 g
- švestková povidla 3 lžíce
- smetana (30%) 1 kelímek
- sůl
- grilovací koření
- brambory 500 g
- máslo 60 g
- plísňový sýr nebo hermelín 240 g
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, okořeníme. Na každou porci položíme anglickou slaninu, tři švestky, zarolujeme a závitek upevníme párátky. Rolky vyválíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do nádoby přilijeme trochu vody, přidáme švestky, povidla, osolíme, a okořeníme a necháme dusit.
Oškrábeme si brambory a dáme je vařit. Když máme brambory uvařené, scedíme je, přidáme máslo, smetanu, uděláme kaši, nakonec přidáme sýr.
Když je maso hotové, vyndáme je stranou na talíř, do omáčky přidáme smetanu a rozmixujeme ji. Konzistenci omáčky ředíme pomocí přidávané smetany.
Zdroj: Vepřová rolka se švestkovou omáčkou a bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/veprova-rolka-se-svestkovou-omackou-bramborovou-kasi [On-line 14.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář