reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapustnice

Suroviny

  • kysané zelí 1 balení
  • máslo 30 g
  • pikantní klobása 2 ks
  • zakysaná smetana
  • uzené maso 150 g
  • smetana (30%) 1 kelímek
  • sůl
  • pepř
  • podravka
  • ocet
  • bobkový list 1-2 ks
  • černý pepř 5 kuliček
  • brambory 5 ks

Do hrnce dáme vařit kysané zelí, klobásu, uzené maso, osolíme, okořeníme, přidáme trochu podravky, bobkový list, celý pepř a necháme vařit. Pak si oškrábeme brambory a dáme je taky vařit. Potom z polévky vyndáme klobásu, uzené maso a do polévky přidáme smetanu. Dochutíme octem, pokud se nám zdá málo kyselá. Pak scedíme brambory, dáme do nich máslo, smetanu a uděláme kaši. Zakysanou smetanu servírujeme zvlášť na stůl, spolu s bramborovou kaši.

Zdroj: Kapustnice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kapustnice  [On-line 14.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.