reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová rolka se švestkovou omáčkou a bramborovou kaší

Suroviny

  • vepřová pečená nebo kýta 500 g
  • anglická slanina 150 g
  • sušené švestky 200 g
  • švestková povidla 3 lžíce
  • smetana (30%) 1 kelímek
  • sůl
  • grilovací koření
  • brambory 500 g
  • máslo 60 g
  • plísňový sýr nebo hermelín 240 g

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, okořeníme. Na každou porci položíme anglickou slaninu, tři švestky, zarolujeme a závitek upevníme párátky. Rolky vyválíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do nádoby přilijeme trochu vody, přidáme švestky, povidla, osolíme, a okořeníme a necháme dusit.

Oškrábeme si brambory a dáme je vařit. Když máme brambory uvařené, scedíme je, přidáme máslo, smetanu, uděláme kaši, nakonec přidáme sýr.

Když je maso hotové, vyndáme je stranou na talíř, do omáčky přidáme smetanu a rozmixujeme ji. Konzistenci omáčky ředíme pomocí přidávané smetany.

Zdroj: Vepřová rolka se švestkovou omáčkou a bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/veprova-rolka-se-svestkovou-omackou-bramborovou-kasi  [On-line 14.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.