Suroviny:
- vepřové maso
- zelené jablko
- javorový sirup
- máslo
- meduňka
- sůl
na marinádu:
- rajčatový protlak
- javorový sirup
- sójová omáčka
- 2 stroužky česneku
- šalotka
- tymián
- oregano
Maso na několika místech nakrojte, aby se nekroutilo. Osolte. Připravte si marinádu: v misce smíchejte rajčatový protlak, javorový sirup, sójovou omáčku, nasekaný česnek, šalotku, tymián a oregano. Do marinády namočte maso a nechte aspoň 2 hodiny proležet.
Gril potřete špekem a vložte maso. Zbytek marinády přelijte do pánvičky, vložte na gril a nechte převařit.
Na další pánvičce rozpusťte máslo a opečte na něm nakrájené jablko zakápnuté javorovým sirupem. Sundejte z grilu, přisypte nakrájenou meduňku a promíchejte.
Maso vyndejte z grilu, přelijte převařenou marinádou a podávejte s pečeným jablkem.
Zdroj: VEPŘOVÉ „CT“; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-rozpal-sefe-s-recepty-z-floridy-online [On-line 20.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář