reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové kostky s ovocnou omáčkou, plněné brambory

  • vepřová kýta 1.5 kg
  • česnek 2 stroužky
  • feferonka 1 kus
  • pomeranče 3 kusy
  • hnědý třtinový cukr 1 lžíce
  • zeleninový bujón 1 kostka
  • instantní jíška 1 lžíce
  • čerstvý zázvor 50 g
  • olej
  • plněné brambory
  • velké brambory 6 kusů
  • červená kapie 1 kus
  • červená cibule 1 kus
  • pepř
  • grilovací koření

Oloupeme zázvor a česnek a vše včetně feferonky pokrájíme. Pomeranče umyjeme a oloupeme. Vymačkáme šťávu z pomerančů a smícháme ji s nadrobno nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, prudce opečeme na oleji a naložíme do připravené marinády s vývarem. Přikryté hodinu pečeme v troubě, poté vypečenou šťávu slijeme a maso opékáme ještě asi deset minut. Šťávu scedíme, zvlášť zahustíme jíškou a dochutíme.

Brambory nakrájíme na plátky – ale nedokrajujeme až do konce! Vznikne harmonika. Do každé její mezery vložíme plátek cibule a červené papriky (kapie). Osolíme, případně okořeníme grilovacím kořením. Brambory pečeme v troubě s masem na zvláštním plechu asi hodinu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-kostky-s-ovocnou-omackou-plnene-brambory [On-line 9.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.