Potřebujeme:
- 500 g vepřových ledvinek,
- 1 lžíci máčeného škrobu,
- 50 g máčených černých hub,
- 1 pórek,
- 2 stroužky česneku,
- 1 lžíci sojové omáčky,
- 1 lžíci čínského nebo dezertního vína,
- 1 lžičku čínského octa,
- 1 lžičku wei-su,
- 4 lžíce oleje,
- špetku soli,
- několik kapek červeného oleje
Vepřové ledvinky podélně rozřízneme a vyčistíme. Propláchneme, nakrájíme na kostky a promícháme s máčeným škrobem a wei su. Ve woku v rozpáleném oleji prudce osmahneme, olej scedíme, do zbytku oleje na woku přidáme na kousky rozkrájené černé houby, plátky česneku a kostičky pórku. Stále prudce restujeme. Pak zalijeme vývarem a dochutíme sójovou omáčkou, vínem, octem, wei-su. Promícháme s ledvinkami a škrobem, zakápneme červeným olejem a podáváme s rýží.
Zdroj: Vepřové ledvinky Čchao; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/veprove-ledvinky-cchao-19-9-2014.htmll [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář