Ingredience
- vepřové medailonky (z panenky nebo kýty) 1500 g
- slanina 400 g
- lžíce olivového oleje 2 kusy
- špetka soli a pepře 1 dávka
- brambory (podle velikosti) 10 kusů
- stroužky česneku 5 kusů
- smetanové jogurty 2 kusy
- lístky bazalky 1 dávka
Nejprve si pořádně umyjeme brambory a dáme je uvařit i se slupkou. Mezitím si vepřové medailonky trošku naklepeme, nasolíme a opepříme a každý kousek zamotáme do plátku slaniny. Upečeme v troubě.
Když jsou brambory uvařené, oloupeme je, necháme vystydnout a nakrájíme na plátky. Ty pak ještě osmažíme na pánvi na lžíci olivového oleje, po chvíli přidáme česnek.
Během opékání brambor si nachystáme dresink k masu. Jogurt smícháme s rozdrceným česnekem, osolíme a trochu opepříme.
Zdroj: Vepřové medailonky ve slaninovém kabátku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-medailonky-ve-slaninovem-kabatku [On-line 23.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář