- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- česnek 4 stroužky
- hořčice 1 balení
- grilovací koření 1 špetka
- vejce 7 ks
- žampiony 500 g
- jarní cibulka 1 ks
- nové brambory 2 kg
- vepřová kýta 1 kg
- sýr lučina 1 balení
- tvrdý sýr 200 g
- drcený kmín 1 špetka
- šunkový salám 200 g
Brambory umyjeme a dáme i se slupkou vařit do poloměkka. Po uvaření rozřízneme na půlky a vydlabeme vnitřek (necháme okraj asi 0,5 cm). Bramborovou výplň dáme do mísy a smícháme s Lučinou, česnekem, solí a pepřem, čímž vytvoříme náplň. Vyplníme jí vydlabané brambory a posypeme nastrouhaným sýrem.
Dáme péct, dokud brambory nezměknou. Na směs do měšců osmažíme jarní cibulku se žampiony, přidáme vajíčka a podle chuti okořeníme (sůl, pepř, drcený kmín, grilovací koření).
Během zapékání brambor můžeme připravit vepřové maso. Nakrájíme je na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pak poklademe plátky šunky, na které navršíme předem připravenou směs. Zavážeme do tvaru měšce a dáme péct na 200 °C, dokud maso nezměkne (asi 1,5 až 2 hodiny).
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-mesce-s-plnenou-pecenou-bramborou [on-line 14.9.2011]
Dobrý den,
měla bych připomínku k výšše uvedenému receptu:Vepřové měšce s plněnou pečenou bramborou – recept neodpovídá televizní relaci, kdy paní ELIŠKA do receptu přidává ještě máslo.Prosila bych o upřesnění receptu. Předem děkuji