Ingredience
- vepřové řízky 800 g
- světlé pivo 250 ml
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- nastrouhaný tvrdý sýr 100 g
- větší sušená rajčata 6 kusů
- smetana ke šlehání nebo na vaření 200 ml
- petrželka 1 lžíce
- olej nebo sádlo 1 dávka
- rozmarýn 1 snítka
- bílý mletý pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, proklepeme kloubky prstů, osolíme, opepříme a na pánvi s rozpáleným olejem zprudka opečeme z obou stran. Přidáme cibuli na proužky, česnek na plátky, zalijeme pivem a dusíme se snítkou rozmarýnu. Mezitím si uděláme klasickým způsobem rýži. Pak změklé maso vyndáme, do výpeku přidáme rajčata a dusíme. Přidáme smetanu, provaříme a nakonec dáme nastrouhaný sýr a petržel. Až se sýr rozpustí, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Už nevaříme.
Zdroj: Vepřové plátky pod sýrem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-platky-pod-syrem [On-line 26.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář