Suroviny:
- 600 g vepřová pečeně bez kosti
- bramborový škrob
- vejce
- sojová omáčka
- rostlinný olej
- mrkev
- cibule
- 2 stroužky česneku
- lžíce třtinového cukru
- lžíce rajčatového protlaku
- červený vinný ocet
- červená a žlutá paprika
- kolečko ananasu
- lžíce sojové omáčky
- sůl, pepř
- petrželka
Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a naložíme do směsi bramborového škrobu, vejce a sojové omáčky. Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát. Mezitím nakrájíme zeleninu – mrkev, cibule, 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujeme česnek, mrkev a cibuli. Přidáme asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájíme také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhodíme do rendlíku k zelenině, dochutíme kapkou sojové omáčky a necháme povařit. Kousky masa osmažíme v pánvi na oleji do křupava. Pak maso vyndáme, slijeme olej a do pánve přelijeme zeleninu, opět vhodíme maso a vše promícháme dohromady. Servírujeme s velkou dávkou petrželky.
Zdroj: Vepřové sweet and sour; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-recepty-ze-3-dilu [On-line 05.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář