- 1 kg vepřových kotlet b. k.
- anglická slanina
- pikantní klobásky
- brambory
- pepř, sůl
- olej
- grilovací koření
- česnek, petržel, kmín
Marináda:
- olej
- grilovací koření
- česnek, paprika, pepř
- hořčice
- cibule
- Promícháme a necháme projít varem.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme asi na 24 hodin do marinády. Poté maso vyjmeme, na každý plátek položíme proužek anglické slaniny, klobásku a zarolujeme. Maso si zajistíme párátky, aby se nám při pečení nerozpadlo.
Brambory ve slupce nakrájíme na čtvrtiny, ochutíme střídavě česnekem, grilovacím kořením, petrželkou a kmínem, aby měl každý kousek jinou barvu, a vložíme do předehřáté trouby (200 °C) na cca 40 min. Solíme až po dopečení.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-zavitky-plnene-anglickou-slaninou
Poslední tip, trik či komentář