reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové závitky s jablky

Ingredience

  • vepřové kotlety bez kosti nebo krkovice 5 plátků
  • mascarpone 250 g
  • strouhaný křen 4 lžíce
  • kvalitní anglická slanina, na plátky 250 g
  • červená jablka, zbavená jadřince, na měsíčky 2 kusy
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • škrob (nemusí být) 1 lžička
  • bramborová kaše k podávání 1 dávka
  • sůl a čerstvě mletý pepř 1 špetka

Vepřové plátky očistěte a přes potravinářskou fólii rozklepejte dotenka. Osolte a opepřete z obou stran. Jednu stranu silně pomažte mascarpone, hustě posypte strouhaným křenem, mírně přitlačte a poklaďte slaninou. Na ni položte měsíček jablka a sviňte. Spíchněte párátkem a závitky naklaďte do zapékací nádoby. Troubu předehřejte na 200 °C. Maso zasypte zbylou pokrájenou slaninou a kousky jablek. Mírně podlijte smetanou a pečte asi 30–45 minut dozlatova a doměkka. Před koncem do šťávy přidejte zbytek smetany, podle chuti dosolte a případně zahustěte máčeným škrobem – není nutné. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší nebo s brambory.

Zdroj: Vepřové závitky s jablky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-zavitky-s-jablky [On-line 01.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.