Ingredience
- vepřové kotlety bez kosti nebo krkovice 5 plátků
- mascarpone 250 g
- strouhaný křen 4 lžíce
- kvalitní anglická slanina, na plátky 250 g
- červená jablka, zbavená jadřince, na měsíčky 2 kusy
- smetana ke šlehání 250 ml
- škrob (nemusí být) 1 lžička
- bramborová kaše k podávání 1 dávka
- sůl a čerstvě mletý pepř 1 špetka
Vepřové plátky očistěte a přes potravinářskou fólii rozklepejte dotenka. Osolte a opepřete z obou stran. Jednu stranu silně pomažte mascarpone, hustě posypte strouhaným křenem, mírně přitlačte a poklaďte slaninou. Na ni položte měsíček jablka a sviňte. Spíchněte párátkem a závitky naklaďte do zapékací nádoby. Troubu předehřejte na 200 °C. Maso zasypte zbylou pokrájenou slaninou a kousky jablek. Mírně podlijte smetanou a pečte asi 30–45 minut dozlatova a doměkka. Před koncem do šťávy přidejte zbytek smetany, podle chuti dosolte a případně zahustěte máčeným škrobem – není nutné. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší nebo s brambory.
Zdroj: Vepřové závitky s jablky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-zavitky-s-jablky [On-line 01.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář