Ingredience
- vepřová pečeně – karé 2 kg
- anglická slanina 200 g
- sušené švestky 10 kusů
- hořčice na potření masa 1 dávka
- koření na steaky 1 dávka
- smetana ke šlehání 1 kus
- brambory 2 kg
- mléko 200 ml
- kus másla 1 dávka
- menší cibule 2 kusy
- kus pórku 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou a přidáme několik namočených sušených švestek. Zabalíme pět závitků, spíchneme je párátkem a vyrovnáme do zapékací nádoby na vrstvu nahrubo pokrájené cibule. Zalijeme smetanou a vložíme do trouby. Když je maso měkké, vyndáme závitky a doděláme šťávu.
2. K jídlu je dobrá bramborová kaše. Nejprve si v osolené vodě uvaříme oloupané brambory doměkka. Na másle osmažíme cibulku a zbytky anglické slaniny. Šlehačem vymícháme kaši, kam přidáme cibulku se slaninou, přilijeme horké mléko. Podáváme k masu a navrchu ještě posypeme kroužky pórku nebo zelenou natí z lahůdkové cibulky.
Zdroj: Vepřové závitky se švestkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-zavitky-se-svestkou [On-line 12.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář