reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové závitky se švestkou

Ingredience

  • vepřová pečeně – karé 2 kg
  • anglická slanina 200 g
  • sušené švestky 10 kusů
  • hořčice na potření masa 1 dávka
  • koření na steaky 1 dávka
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • brambory 2 kg
  • mléko 200 ml
  • kus másla 1 dávka
  • menší cibule 2 kusy
  • kus pórku 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou a přidáme několik namočených sušených švestek. Zabalíme pět závitků, spíchneme je párátkem a vyrovnáme do zapékací nádoby na vrstvu nahrubo pokrájené cibule. Zalijeme smetanou a vložíme do trouby. Když je maso měkké, vyndáme závitky a doděláme šťávu.

2. K jídlu je dobrá bramborová kaše. Nejprve si v osolené vodě uvaříme oloupané brambory doměkka. Na másle osmažíme cibulku a zbytky anglické slaniny. Šlehačem vymícháme kaši, kam přidáme cibulku se slaninou, přilijeme horké mléko. Podáváme k masu a navrchu ještě posypeme kroužky pórku nebo zelenou natí z lahůdkové cibulky.

Zdroj: Vepřové závitky se švestkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-zavitky-se-svestkou [On-line 12.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.