reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový bok plněný bramborovou nádivkou

6−8 porcí

  • 1,2 kg vepřového boku s kostí
  • 300 g mletého masa z vepřové plece
  • 300 g brambor
  • 3 malé cibule (jarní) nebo 1 bílá
  • olej
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvé oregano
  • plocholistá petržel
  • 1 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • 4 cibule
  • 4 dl masového vývaru

Žebra z bůčku vykostíme. Kůži na bůčku nakrojíme do mřížky. Do masa prořízneme otvor, opepříme, osolíme a postavíme do pekáče.

Oškrábané brambory nakrájíme na kostičky. Na oleji brambory opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a plátky česneku, lehce osmahneme a odstavíme.

K mletému masu přimícháme sekané čerstvé bylinky, mletý pepř, sůl, bramborovou směs, dobře promícháme a směs naplníme do bůčku.

Do pekáče ještě vložíme žebra, 4 na klínky nakrájené cibule, podlijeme vývarem.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 1,5 hodiny dozlatova.

Bůček krájíme na plátky a podáváme s mladým špenátem smíchaným se zakysanou smetanou.

Salát

  • 300 g čerstvého mladého špenátu nebo listového salátu
  • 2 dl zakysané smetany

Zdroj: Vepřový bok plněný bramborovou nádivkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1077 [On-line 23.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.