reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový bůček s nádivkou

4 porce

  • 600 g vepřového bůčku bez kosti
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • voda na podlití

nádivka

  • 3 plátky toustového chleba
  • 100 ml 33 % smetany
  • 30 ml másla
  • olej
  • 1 malá cibule
  • 2 vejce
  • hrst petrželky
  • muškátový oříšek
  • sůl

Do bůčku prořízneme kapsu, vrchní tuk nakrojíme do mřížky, opepříme a osolíme jej zevně i zevnitř.

Cibuli nakrájíme na klínky a vložíme ji do pekáče.

Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky, navlhčíme smetanou, rozpuštěným máslem. Na oleji osmahneme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme ji k chlebu spolu s vejci a nasekanou petrželkou, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a solí, vše dobře promícháme a směsí naplníme bůček. Bůček sepneme jehlou, vložíme do pekáče na cibuli, podlijeme vodou a pečeme asi hodinu při 180 °C. Zbude-li nám nádivka, vložíme ji do tukem vymazaných mističek a pečeme spolu s bůčkem. Podáváme s blanšírovanou karotkou nebo sezónní zeleninou.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-01.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=745

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.