reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový guláš

Ingredience

  • vepřové maso 600 g
  • olej 2 lžíce
  • cibule 500 g
  • sladká paprika 1 špetka
  • pikantní papriková pasta 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • voda na podlití 1 dávka

houskový knedlík:

  • housky 8 kusů
  • vejce 2 kusy
  • mléko 250 ml
  • máslo 1 oříšek
  • petrželka 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Nejprve nakrájíme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Poté přidáme maso nakrájené na menší kostky. V hrnci osmahneme cibuli a přidáme maso, aby se opeklo ze všech stran. Pak přidáme papriku a paprikovou pastu, rychle promícháme, podlijeme a dusíme tak dlouho, než maso změkne natolik, aby se téměř rozpadalo. Následně dochutíme.

2. Připravíme si suroviny na knedlíky: Housky nakrájíme na centimetrové kostičky. Máslo rozehřejeme a pokapeme jím nakrájené housky. Mléko a vejce rozšleháme a přilijeme k pečivu. Přidáme najemno posekanou petrželku. Umícháme těsto, ze kterého tvoříme koule, které vaříme asi sedm minut ve vroucí vodě.

Zdroj: Vepřový guláš; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-gulas [On-line 02.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.