Ingredience
- vepřové maso 600 g
- olej 2 lžíce
- cibule 500 g
- sladká paprika 1 špetka
- pikantní papriková pasta 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- voda na podlití 1 dávka
houskový knedlík:
- housky 8 kusů
- vejce 2 kusy
- mléko 250 ml
- máslo 1 oříšek
- petrželka 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Nejprve nakrájíme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Poté přidáme maso nakrájené na menší kostky. V hrnci osmahneme cibuli a přidáme maso, aby se opeklo ze všech stran. Pak přidáme papriku a paprikovou pastu, rychle promícháme, podlijeme a dusíme tak dlouho, než maso změkne natolik, aby se téměř rozpadalo. Následně dochutíme.
2. Připravíme si suroviny na knedlíky: Housky nakrájíme na centimetrové kostičky. Máslo rozehřejeme a pokapeme jím nakrájené housky. Mléko a vejce rozšleháme a přilijeme k pečivu. Přidáme najemno posekanou petrželku. Umícháme těsto, ze kterého tvoříme koule, které vaříme asi sedm minut ve vroucí vodě.
Zdroj: Vepřový guláš; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-gulas [On-line 02.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář