Ingredience
- vepřová kýta nebo krkovice 1500 g
- vejce 3 kusy
- strouhanka 100 g
- hladká mouka 50 g
- olej 50 g
- citron 1 kus
- sůl 1 špetka
na bramborový salát:
- větší brambory 6 kusů
- kousek celeru 1 dávka
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- vejce natvrdo 1 kus
- sladkokyselá okurka 3 kusy
- cibule (nemusí být) 1 kus
- majonéza 450 ml
- hořčice 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
1. Vepřové řízky osolíme a lehce opepříme. Vejce rozšleháme, řízky obalíme v mouce, pak ve vejcích a na závěr ve strouhance. Rozehřejeme olej a usmažíme je dozlatova (po každé straně 2 až 3 minuty). Servírujeme s plátkem citronu.
2. Uvařené vychladlé a oloupané brambory, kořenovou zeleninu a vejce protlačíme přes drátěnou mřížku. Přidáme hořčici, nakrájené kyselé okurky, cibuli a majonézu. Promícháme, osolíme, opepříme a dáme do chladu odležet.
Zdroj: Vepřový řízek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-rizek [On-line 11.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář