reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový řízek

Ingredience

  • vepřová kýta nebo krkovice 1500 g
  • vejce 3 kusy
  • strouhanka 100 g
  • hladká mouka 50 g
  • olej 50 g
  • citron 1 kus
  • sůl 1 špetka

na bramborový salát:

  • větší brambory 6 kusů
  • kousek celeru 1 dávka
  • mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • vejce natvrdo 1 kus
  • sladkokyselá okurka 3 kusy
  • cibule (nemusí být) 1 kus
  • majonéza 450 ml
  • hořčice 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Vepřové řízky osolíme a lehce opepříme. Vejce rozšleháme, řízky obalíme v mouce, pak ve vejcích a na závěr ve strouhance. Rozehřejeme olej a usmažíme je dozlatova (po každé straně 2 až 3 minuty). Servírujeme s plátkem citronu.

2. Uvařené vychladlé a oloupané brambory, kořenovou zeleninu a vejce protlačíme přes drátěnou mřížku. Přidáme hořčici, nakrájené kyselé okurky, cibuli a majonézu. Promícháme, osolíme, opepříme a dáme do chladu odležet.

Zdroj: Vepřový řízek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-rizek [On-line 11.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.