Suroviny
- koření na obrambory 20 g
- vepřová krkovice 750 g
- olej 150 ml
Marináda
- vejce 2 ks
- solamyl 2 lžíce
- sůl
- hořčice 1 lžička
- česnek 3 stroužky
- pepř 0,5 lžičky
- sůl 1 lžička
- maggi 2 lžičky
- worcestr 1 lžička
Grilovaná zelenina
- červená cibule 150 g
- celer 150 g
- mrkev 150 g
- cibule 150 g
- olej 50 g
- bylinková sůl
Opékaný brambor
- brambory 1,5 kg
- olej 50 g
Smícháme veškeré ingredience na marinádu, řádně ji promícháme a vložíme jemně naklepané a nakrojené plátky vepřové krkovice. Necháme marinovat nejméně 12 hodin. Poté maso vyjmeme a prudce opečeme doměkka na rozpáleném tuku.
Zeleninu ke grilování očistíme, nakrájíme, lehce spojíme s olejem a kořením a dáme grilovat do trouby.
Brambory oloupeme, nakrájíme, smícháme s olejem a kořením na brambory a dáme péct do trouby doměkka a zlatova.
Zdroj: Vepřový rošťák, opékaný brambor, grilovaná zelenina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-rostak-opekany-brambor-grilovana-zelenina [On-line 04.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář